Nieuws

Thermon versterkt Europese marktpositie met overname van Italiaanse F.A.T.I.

Thermon, onze partner op het gebied van industriële elektrische verwarmingsoplossingen, heeft recent de Italiaanse fabrikant Fabbrica Apparecchiature Termoelettriche Industriali S.r.L. (F.A.T.I.) overgenomen. Het zeer ervaren F.A.T.I., gevestigd in Cusago (Milaan, Italië), is gespecialiseerd in elektrische verwarmingssystemen voor diverse sectoren, waaronder olie en gas, farmacie, hernieuwbare energie, kernenergie en HVAC.

Als officieel vertegenwoordiger van Thermon heaters in de Benelux is dat goed nieuws voor Kapp. Maar wat brengt het jou nou concreet? Om te beginnen zal deze strategische overname ons in staat stellen om onze Europese klanten nog efficiënter te bedienen. Waar Thermon traditioneel vooral volgens de ASME-standaarden produceert, maakt de integratie van F.A.T.I. het gemakkelijker om drukapparatuur te leveren die voldoet aan de Europese PED-richtlijnen. Dit is immers common practice voor F.A.T.I. En daarmee voldoen we niet alleen eenvoudiger aan certificeringseisen van Europese klanten, we zullen op termijn de levertijden ook aanzienlijk kunnen verkorten. We worden bovendien concurrerender op het gebied van kleinere elektrische heaters omdat we een grote efficiëntie-slag maken op zaken als transport en verpakking. Noemenswaardig is ook een belangrijk bijkomend voordeel, namelijk dat we nu de mogelijkheid hebben om langere elementen te produceren, tot 4,5 meter.

F.A.T.I. heeft een fabriek die qua ordergrootte vergelijkbaar is met Thermon Oakville (Canada). De vraag naar elektrificatie- en decarbonisatieoplossingen blijft toenemen, en met de uitbreiding van Thermon in Italië kan Kapp sneller en flexibeler inspelen op de groeiende marktvraag. Deze overname laat zien dat Thermon zich inzet om verder te groeien op de Europese markt. De uitbreiding van capaciteit en expertise biedt vooral kansen voor efficientie en innovatie, waardoor zowel Thermon als Kapp nog beter voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen en mogelijkheden.

Meer weten over onze industriële elektrischer heaters of op zoek naar referenties? Neem contact op met Jeroen of Kevin.

KappNederland Dordrecht JeroenVanRuitenbeek copyrightMaartjeBrockbernd 1a

Jeroen van Ruitenbeek

Manager new energies
KappNederland Dordrecht KevinHoffer copyrightMaartjeBrockbernd 3 2

Kevin Hoffer

Calculatie engineer