Agenda

World Hydrogen Exhibition 2025

Enthousiast over waterstof? Zet dan 20 t/m 22 mei 2025 maar vast in de agenda. In 2025 zal Kapp weer deelnemen aan de World Hydrogen Exhibition, een van de grootste internationale evenementen voor de waterstofsector. De inschrijving is rond, de eerste voorbereidingen zijn gestart. World Hydrogen Exhibition brengt de nieuwste innovaties, technologieën en ontwikkelingen binnen de waterstofwereld samen. Onze deelname in 2024 was een groot succes; we ontmoetten inspirerende mensen, deden frisse inzichten op en droegen actief bij aan de kennisontwikkeling in de sector.

Nederland en de uitdaging van groene waterstof
Nederland staat voor een flinke uitdaging: onze positie versterken binnen de internationale waterstofmarkt. We dreigen achterop te geraken op gebied van groene waterstofproductie en -export. De ontwikkeling van de benodigde infrastructuur verloopt langzamer dan nodig is en regelgeving is stroperig. Het leidt tot vertragingen in het realiseren van grootschalige productieprojecten en een te hoge kostprijs om internationaal te kunnen concurreren. Ondanks deze obstakels blijft Kapp vastberaden om bij te dragen aan de groei van de waterstofketen in Nederland en de spreekwoordelijke plooien glad te strijken. We geloven in de kracht van groene waterstof als schone energiebron en werken samen met onze partners aan innovatieve oplossingen om de productie en het gebruik ervan te vergroten.

“Here to teach, here to learn”
Een van de belangrijkste redenen waarom Kapp deelneemt aan de World Hydrogen Exhibition is onze filosofie: “Here to teach, here to learn.” Kennis delen en samenwerken zijn volgens ons onmisbaar om de waterstofsector in Nederland (en daarbuiten) te laten groeien. Waterstof kan een gamechanger zijn in de energietransitie, maar dan moeten we als sector wel samen optrekken.

Kapp ziet het als een gezamenlijke missie om de weg vrij te maken voor grootschalige groene waterstofproductie. Onze deelname aan World Hydrogen Exhibition stelt ons in staat om de laatste ontwikkelingen in de sector te volgen, maar ook om onze eigen expertise te delen met partners, klanten en andere belanghebbenden. Door elkaars expertise te benutten, komen we tot innovatieve oplossingen die ons allemaal vooruithelpen. Kortom: we kunnen niet wachten!